Grattis, dr Larsen!

Tillbaka i Sverige efter en mycket kort tur till Aalborg och Malene Charlotte Larsens disputation. Hon gjorde, inte helt oväntat, mycket bra ifrån sig vid utfrågningen. Jag har ju velat förhålla mig neutral till av avhandling Unge og online sociale netværk (pdf) före disputationen. Men nu kan jag säga som det är: den är mycket bra på alla sätt. Välskriven, ett gediget forskningsarbete och ett angeläget ämne. Men jag återkommer med ett mer formellt referat.

Kul också att träffa Malene och hennes man Tomas Ryberg som båda är författare i vår bok som kommer i februari. Och sen var det roligt att få vara med på en disputation i ett annat land – det är stor skillnad! En medlem av betygsnämnden i Sverige är en viktig men lite perifer figur under själva disputationen, det är förberedelserna och sammanträdet som är de viktiga delarna för ledamöterna. I Danmark har man en nästan lika stor roll som opponenten i Sverige, man kan säga att betygsnämnden tillsammans utgör opponenten. En ordförande finns, som har det tunga jobbet, men annars är man tre om jobbet. Kul och slitigt! Dessutom hade vi kort tid på oss eftersom det var bråttom, bråttom med denna disputation. Malene ska ha barn vilken vecka som helst så varje timme var viktig.

Så ett stort tillykke till Dr Larsen och hennes familj och lycka till med barnafödandet!

1 tanke på “Grattis, dr Larsen!

 1. Malene Charlotte Larsen

  Kære Elza,

  Tusinde tak skal du have. Og mange tak for, at du var med til at gøre forsvaret i fredags til en rigtig god oplevelse – med relevante spørgsmål og en god faglig diskussion. Jeg nød dagen rigtig meget.

  Jeg vil se frem til at følge med i din nye blog fra sidelinjen, imens jeg er på barsel.

  De bedste hilsner
  Malene

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s