Bris på Bokmässan

Ur pressmeddelande från Bris:

Under Bok och Biblioteksmässan i Göteborg i år anordnar BRIS två seminarier som berör viktiga och aktuella barn- och ungdomsfrågor.

Petter Iwarsson, fd. BRIS-ombud och numera skolkurator, BRIS-föreläsare och författare till boken ”Samtal med barn och unga – erfarenheter från arbetet på BRIS” , Gothia Förlag, håller i det första seminariet ” Viktiga samtal med barn och ungdomar”,  ett miniseminarium om att samtal mellan barn och vuxna, oavsett var dessa sker, är oändligt betydelsefulla.

Seminariet ”Viktiga samtal med barn och ungdomar” äger rum torsdag 23 september klockan 16.30 – 16.50 i sal F4.

Det andra seminariet har titeln ”Nätmobbning – hur hanterar vi den?” . Seminariet svarar på frågor hur vuxna kan hantera nätets negativa sidor – kränkningar på nätet. För att kunna stödja barn och unga krävs att vuxna lär sig mer om nätmobbning och hur den kan förebyggas. Vad berättar barn och ungdomar om sina erfarenheter kring nätmobbning i kontakterna med BRIS? Hur vill de att vuxenvärlden ska agera?
Medverkande i seminariet är: BRIS generalsekreterare Göran Harnesk, barn- och elevombudet Lars Arrhenius, Eva Waltré, chef BRIS stödverksamhet, och Ann Frisén, professor och leg psykolog, psykologiska institutionen Göteborgs Universitet.
Moderator är Ola Lindholm, chefredaktör Kamratposten och ledamot BRIS förbundsstyrelse.

Seminariet ”Nätmobbning – hur hanterar vi den?” äger rum fredag 24 september klockan 14.00 – 14.45 i sal H1.

I samband med seminariet lanseras BRIS-tidningen #3 2010 med tema ”mobbning” och på Barnperspektivet.se, BRIS nya stödjande webbsajt för alla vuxna som har frågor om barn, kommer det att finnas möjlighet för vuxna att chatta om mobbning.  Mer information om tidning och chatt kommer senare.

BRIS är närvarande under hela Bok och Bibliotek i monter A01:09.
Under bokmässan kommer vi att presentera BRIS-akademin; BRIS kunskapscenter med föreläsningar och utbildningar att beställa för dig som arbetar med barn och unga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s