Safer Internet Day

Pressmeddelande från Statens medieråd:

Safer Internet Day den 8 februari

Tisdagen den 8 februari är det Safer Internet Day. Ta tillfället i akt att lära dig mer om vad barn och unga gör på internet – till att diskutera och reflektera över denna viktiga del i ungas medievardag. Med dig som är lärare i åtanke kommer även ett lektionsförslag om barn, unga och internet att presenteras. För dig som bara vill veta mer har vi tagit fram en ny sajt med lättillgängliga fakta som ger dig aktuell kunskap om vad barn och unga gör på nätet. Boka in Safer Internet Day på schemat redan nu!

Den 8 februari uppmärksammas Safer Internet Day 2011 över hela världen för en säkrare internetanvändning bland barn och unga. Statens medieråd kommer i samarbete med bland annat BRIS och Surfa Lugnt att uppmärksamma dagen genom att:

  • lansera lektionsmaterial om barn och medier i åldrarna 2 – 9 år
  • informera om Statens medieråds kommande arbete för att stärka och skydda barn i deras medievardag

Statens medieråd inbjuder lärare, föräldrar och andra i barns närhet att uppmärksamma ungas liv på nätet den 8 februari. Ta tillvara på dagen för att prata om ungas medievardag på nätet!

Kontakta gärna Lena Fagerström (lena.fagerstrom@statensmedierad.se, tel: 070-223 81 14) på Statens medieråd om du funderar på att göra något på din skola eller i din organisation.

Statens medieråd representerar Sverige i EU-nätverket Insafe och driver ett Safer Internet Centre med finansiellt stöd från EU:s Safer Internet Programme. Kampanjen arbetar för en säkrare användning av internet bland barn och unga och drivs i samarbete med BRIS – Barnens rätt i samhället.

Det är idag ca 60 länder som arrangerar Safer Internet Day. I Sverige har det arrangerats sedan 2004. Läs mer här: www.saferinternet.org/web/guest/safer-internet-day

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s