Stockholm Criminology Symposium

Förra året var jag inbjuden av Brå att berätta om mitt kritiska perspektiv på säkerhet för unga nätanvändare på den årliga konferensen Stockholm Criminology Symposium. Det var väldigt givande på många sätt, att anträda den kriminella banan. Bland annat har det lett fram till en artikel i den finska kriminologtidskriften (jag förstod inte ett ord) och en föreläsning för personal på Justitieministeriet i Helsingfors den 12 april i år.

Jag vill väldigt gärna fortsätta samarbetet med rättsväsendet eftersom jag ser ett stort behov av kunskapsutbyte. Vi kan inte kosta på oss att ha så snäva referensramar som vi har idag. Jag tror på mycket mer samarbete mellan ungdomsforskningen och rättsväsendet. Ett bra sätt är att besöka konferenser som Stockholm Criminology Symposium. För den som vill berätta om sin forskning på konferensen i år är det en vecka kvar att lämna in abstrakt.

Brottsförebyggande rådet (Brå) välkomnar till sjätte upplagan av:
Stockholm Criminology Symposium
Datum: 13-15 juni 2011
Plats: Norra Latin, Stockholm
Symposiet är en årlig konferens med internationellt fokus på det kriminalpolitiska området. Språket är engelska. Under tre dagar samlas över 500 forskare, praktiker och beslutsfattare från hela världen för att ta del av det allra senaste inom området. I år ligger fokus särskilt på hur man kan bryta brottsliga karriärer. Programmet kommer att innehålla ett femtiotal intressanta seminarier inom årets två huvudteman Desisting from crime. It’s never too late! samt Contemporary Criminology.
Sista anmälningsdag är den 18 maj. Mer information finns på vår hemsida:
Välkommen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s