Nyheter om IT i skolan från Skolverket

Skolverkets nyhetsbrev IT i skolan berättar bland annat om två intressanta forskningsresultat:

Källkritik i teorin, men inte i praktiken
Gymnasieelever kan förhålla sig kritiskt och värdera trovärdigheten hos olika typer av källor, men det händer att de ändå använder just sådana källor som de själva har underkänt. Det säger historieläraren och forskaren Cathrin Backman Löfgren i en intervju för Kolla källan.

Lärarroll stärks vid 1-1-satsningar
När varje elev får var sin dator blir lärares handledning och instruktioner än mer viktiga, inte minst för undervisning i källkritik och kritiskt tänkande. UnosUno är forskningsprojektet som studerar skolor som infört en dator till varje elev i skolan. Läs intervjun med Åke Grönlund, professor i informatik på Handelshögskolan vid Örebro universitet, på Kolla källan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s