Pedagogiska magasinet

Vi vuxna måste bli mer självkritiska. Selfies är ett kulturellt uttryck som alla andra, anser Elza Dunkels.
Foto: Lasse Burell

I september blev jag intervjuad av Pedagogiska magasinet och nu har numret kommit ut. Det blev ett långt och mycket ingående porträtt: På krigsstigen mot nätpoliserna. Det var ett trevligt samtal och en mycket rolig fotosession vid kajen nedanför Sheraton. Och jag fick ta selfies. Hey, what did you expect? 🙂

Elza Dunkels kallar förespråkarna för porrfilter lobbyister och börjar bli trött på deras försök att bearbeta kommuner och huvudmän, som får svårt att säga nej.

– Alla som har tekniska kunskaper om det här menar att det inte ens är möjligt att konstruera det man kallar innehållsfilter. Det är bara tillverkarna själva som påstår att det är det. Och vad är egentligen lämplig och olämplig information? Var går skiljelinjen mellan pornografi och konst exempelvis? Det skulle inte ens du och jag kunna enas om.

Det är, som alltid numera, fokus på paniker. Jag är rejält oroad över att vi har fått en digital backlash, med porrfilter och åldersverifiering. De enda som förlorar på det är barnen. Varken porrbranschen eller förövarna kommer att påverkas annat än i positiv riktning. Och vuxna kommer att känna att de iallafall har agerat.

Dela gärna artikeln till någon som uppvisar panikbeteende. Nu är det dags att vi vänder det här!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s