Dagens outfit

Nu tar jag steget och skriver ett inlägg med namnet Dagens outfit. Det innebär inte att jag gör om bloggen till en modeblogg även om det är lockande. Istället vill jag skryta med att jag är intervjuad i en bok om modebloggar med just namnet Dagens outfit – och andra inlägg i modebloggsdebatten. Jag är så stolt över min medverkan, dels blev texten där jag är med så otroligt bra, dels är det just den här grenen av min forskning som är rolig. Jag har ju dragit både åt tjejhållet vilket bara är roligt och upplyftande och åt det kriminella hållet vilket är viktigt men tungt. Modebloggsdelen av mitt jobb är i det närmaste bara peppande.Lite deppad över att jag missade releasefesten för att jag var på väg hem från Linköping. Det är ju inte ofta en forskare får en sån där inbjudan.

Boken då? Väldigt fin, snyggt layoutad, fint papper och betydligt mer omfattande än jag hade förväntat mig. Har inte hunnit läsa hela än men de delar där jag är citerad har jag förstås lusläst. Bland annat säger jag

Jag kan inte svara på huruvida modebloggarna har makt eller inte. Istället vill jag påpeka att om det hade gällt en kille som spelade hockey på elitnivå istället för en tjej som bloggade så hade man aldrig ens ställt frågan. Vi ifrågasätter inte mäns karriärval på det sättet.

Där satt den! Köp boken till dig själv och till en kompis: AdlibrisBokusBokia.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s