Ergonomi enligt Lilla Gumman

Om ni inte följer Lilla Gumman bör ni kanske börja snarast. Trevligare och mer insatt teknisk nyhetsrapportering får man leta efter. Personligen ligger jag efter i mitt nyhetsläsande sedan i våras och det blir mycket att hämta igen. Lilla Gumman har varit absolut roligast att bläddra igenom i min reader. Allt från nya tekniska prylar som man bara inte kan låta bli att önska sig till handfasta tips som nedanstående råd för en bättre arbetsmiljö.

Sitter du framför datorn flera timmar varje dag? Det är lätt att glömma bort att ta hand om kroppen när man är djupt fokuserad på sitt arbete – tills musklerna ger dig en smärtsam påminnelse. Med dessa enkla tips kan du underlätta din arbetsdag:

  1. Byt kontinuerligt mellan sittande och stående position.
  2. Köp en pilatesboll och sitt på den vid skrivbordet istället för kontorsstolen. Du får ett aktivt sittande som stärker ryggen och bålen.
  3. Höj skärmen på din bärbara dator till ögonens nivå. Detta gör att du tittar i en lätt vinkel nedåt när du arbetar, vilket avlastar nacken.
  4. Jobbar du mycket med musen? Lär dig kortkommandon på tangentbordet. Växla och använd musen med andra handen. Investera i en ergonomisk mus.
  5. Ljuset har stor betydelse för din arbetsmiljö vid datorn. Placera skärmen så att ljuset från fönstret faller in från sidan. Undvik reflexer i skärmen.
  6. Använd headset och gå när du pratar i telefon.

Källa: Lilla Gumman.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s