Daniel Boyacioglu

Jag är väldigt dålig på att läsa eller lyssna på poesi men när jag föreläste i Skärholmen inleddes hela dagen av poeten Daniel Boyacioglu. Arrangörerna var lite dåligt på att presentera honom, han kanske är känd för de flesta andra, men jag hade ingen aning om vem jag hört. Förrän idag här jag körde bil ensam i tre timmar och zappade runt bland radiokanalerna. Lyssnade på P3 Text och hörde rösten igen – det var Daniel B som var programledare. Nu vet jag vad han heter!

Den diktuppläsning han genomförde i Skärholmen den 1 september lämnade ingen oberörd. För mig hamnade den på topp 10 kulturupplevelser i livet. Han läste dikter ur sin senaste diktsamling Det är inte hennes fel att jag skriver sämre. Jag ska köpa den men det blir knappast samma sak som när han läste dem. Se honom om ni får chansen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s