Lärare hängs ut på nätet

Jag har en stående krönika i Computer Sweden och månadens bidrag heter Lärare hängs ut på nätet. Det är lite svårt att själv bedöma vilka krönikor som är intressanta för andra. Den här gången blev jag lite överraskad av den stora spridningen och andra gånger har jag tyckt att jag har fått till en riktig pärla som visar sig gå de flesta förbi. Det är helt klart roligare när det blir kommentarer. Som den som ligger ute på CS nu:

Nu är det hög tid för lärarna att hänga ut dessa osnutna, ouppfostrade, lata s.k. ”elever”!

Nja, där blir det fel, tycker jag. Det finns en obalans i maktförhållanden som gör att en lärare inte kan utnyttja den typen av möjligheter. En elev däremot har ju inte samma rättssäkerhet och kan därför få lite större handlingsutrymme. Åtminstone i en rättvis värld.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s