Vi söker doktorander

En bra chans för den som funderar på forskarstudier: vår institution söker två doktorander. Ansökan måste vara skriven på engelska men jag tror att lagen säger att vi måste ha texten på svenska också och där står det:

Två doktorander med inriktning mot IKT, media och lärande

Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap har drygt 110 anställda verksamma inom utbildning, forskning och uppdragsverksamhet. Institutionen har en bred profil som vilar på en tvärvetenskaplig och praxisnära grund. Inom institutionen studeras bland annat villkor för lärande i sociala, kulturella och institutionella sammanhang, informationsteknikens påverkan på lärande samt bedömning och utvärdering.

Avhandlingsprojektens inriktningar

Mobilt lärande i skolan (dnr 313-743-11) Detta projekt har sitt fokus på utveckling och analys av datorstöd i lärande med mobila datorhjälpmedel. I projektet ingår att utforska och problematisera didaktiska lösningar med datoriserade hjälpmedel för undervisning och lärande.

Kreativa lärandekulturer (dnr 313-888-11) I detta projekt förutsätts doktoranden arbeta med frågeställningar inom fältet datorstöd för gemensamt kreativt lärande. Fokus kommer att ligga på utvecklandet av kreativitet i lärandeprocesser och utvecklandet av stöd för ett mångfacetterat tänkande (kreativt tänkande, kreativt handlande).

Behörighetskrav och bedömningskriterier

För anställning som doktorand krävs såväl grundläggande som särskild behörighet att antas till något av följande institutioners forskarutbildningsämne: Tillämpad utbildningsvetenskap (forskarutbildningsämne: pedagogiskt arbete), Pedagogik eller Informatik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s