Barnnyheterna

Godafton och välkomna till Barnnyheterna!

I kvällens program:

Skolinspektionen släppte idag en litteraturöversikt om IT-användning i utbildningen. Vi intervjuar de utredande utbildningsråden.

Svenska lärare försöker undvika konflikter och därför får påstridiga föräldrar ofta som de vill. Undervisningen om livets uppkomst kan likna ett smörgåsbord. Religiösa skapelseberättelser dukas upp bredvid evolutionsteorin. Eleverna får själva bestämma vad de ska tro på. Det här visar Fredrik Sjögren i sin doktorsavhandling Den förhandlade makten. Vi har träffat forskaren och varit på besök på ett par skolor.

Unga föräldrar riskerar i högre grad än andra unga att avsluta sina studier i förtid – och 3 av 4 har inte avslutat sina gymnasiestudier vid 25 år fyllda. Det visar nya siffror från Ungdomsstyrelsen som SVT tagit del av.

”Vi har aldrig fått prata om hur vi har haft det, men det här var vår uppväxt.” Sist i kvällens program intevjuar vi en av de som utsattes för övergrepp och vanvård som fosterbarn, efter upprättelseceremonin i Stockholms stadshus.

Det här är bara en fantasi för att illustrera en idé jag funderat på när jag har sett det utmärkta Kulturnyheterna. Vi skulle utan problem kunna fylla 15 minuter varje vardag med nyheter om barn och unga. Forskning, aktuella händelser, myndigheters aktiviteter, etc.

Jag tror att samhället skulle må bra av att vi får en arena för dessa frågor. Var annars får man som vanlig människa veta vad som händer, t ex när det gäller viktig forskning?

Kom igen, vi gör det här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s