Näthat och nätkärlek – om hat, kärlek och mobbning på nätet

Vecka 44 är det höstlov för alla elever och många föräldrar medan lärare över hela landet fortbildar sig. I Umeå kör vi bland mycket annat en heldag om IT och lärande: Näthat, nätkärlek, IKT och lärande onsdag 30 oktober.

Först blir det teater om näthat med Unghästen, sen föreläser jag under rubriken Hat, kärlek och mobbning på nätet. Hela förmiddagen kan ses i efterhand på mittmediacenter.se/2013/10/direktsandning. Min föreläsning börjar ca 47 minuter in i filmen. Så här beskrivs min föreläsning:

Elza Dunkels, Umeå universitet, föreläser om “Hat, kärlek och mobbning på nätet” samt ger praktiska råd för att hantera hat och kränkningar på nätet. Föreläsningen baseras på den forskningsöversikt om kränkande behandling på nätet som hon skrivit på uppdrag av Skolverket.

Elza Dunkels är lärarutbildare och disputerade 2007 med avhandlingen Bridging the Distance – Children’s Strategies on the Internet, som bygger på ett stort antal intervjuer med unga om hur de tänker kring faror på internet. Hon har bland mycket annat skrivit boken Vad gör unga på nätet?

Våren 2013 blev hon utsedd till 23:e mäktigaste kvinnan i IT- Sverige av Computer Sweden.

På eftermiddagen blir det seminarier och workshops om IT och lärande. Det mesta är redan fullbokat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s