Svenskarna och internet 2013

Gårdagens stora samtalsämne var Svenskarna och internet 2013, den årliga sammanställningen av internetstatistik som .se ger ut. I år finns den både som traditionell pdf och excel och som sökbar, tematiseringsbar version. Här har jag klickat på taggen barn och fick fram statistik som rör barn. Underbart roligt sätt att läsa statistik!

Det gick exempelvis att hitta denna intressanta sammanställning:

Barn 2–11 år: hur många använder surfplatta?

Surfplattorna har blivit mycket populära bland barnfamiljerna under det senaste året. Men alla barn har inte tillgång till sådana. Vanligast har det blivit bland barn till välutbildade och välbeställda föräldrar, även om en majoritet av barnen även i andra familjer har tillgång till surfplattor.

Föräldrars utbildning Föräldrars inkomst
Studentexamen eller mindre Högskole- studier Högskole- examen Låg Mellan Hög
Använder surfplatta 56% 59% 71% 54% 58% 74%

Heja .se!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s