Bamse lär ut kritiskt tänkande

bamseskiss

Ni har knappast missat att jag workshoppade med gänget bakom Bamse i onsdags. Skissen här ovan är en av de bilder som trollades fram medan vi satt och spånade fram en historia som ska lära barn (och vuxna) ett kritiskt förhållningssätt till information. Det var så fantastiskt roligt att brainstorma tillsammans med barn, ungdomar och serieproffs! En tecknare och en manusförfattare var med och jag lärde mig så mycket av att se dem i aktion. Det blev inte mindre än två historier! Kanske blir de serier redan i år, men de varnade för att det normalt tar ett år från idé till tryckt tidning. Arrangörer av workshoppen var Egmonts Serier i undervisningen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s