Världen och journalistiken in i skolan

Letar du efter nya sätt att undervisa i källkritik? Vi har platser kvar i projektet ”Världen och journalistiken in i skolan”. Låt eleverna följa med journalisten Martin Schibbye ut i fält under ett reportage och på så sätt lära sig att bli mediekritiska och förstå hur journalistik görs.

Det skriver Brit Stakston om den nya satsningen på skolan som Blankspot project nu lanserar; ett skolprojekt där elever får arbeta med mediefrågor och demokratieringsprocesser. Ett unikt upplägg gör att de skolor som blir utvalda får följa en journalist i realtid och se journalistiken i arbete, med alla situationer som uppstår och val som görs.

Anmäl ert intresse för medverkan till Lin@blankspotproject.se före den 31 mars 2017.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s