Femina om faran med väluppfostrade barn

Blir du frustrerad över att dina barn inte gör som du säger? Var tacksam över det istället!

Femina skriver en artikel baserad på intervjun jag berättade om: De destruktivt väluppfostrade barnen.

Här är 3 bra tips för dig som vill hjälpa ditt barn att bli ”olydigt” på rätt sätt:

1. Lär barnet när det är okej att ljuga

Man måste inte alltid tala sanning – i knepiga situationer är det helt okej att dra till med en lögn. Om barnet chattar med en person som känns obehaglig kan hen helt enkelt skriva ”nu kom min mamma in i rummet”, även om det inte stämmer – ett effektivt sätt att skrämma bort potentiella förövare, tipsar Elza Dunkels i podden.

2. Berätta att det finns ”bra” och ”dåliga” hemligheter

Bra hemligheter gör en glad att tänka på – till exempel en födelsedagsöverraskning. Dåliga hemligheter är sådana man får ont i magen av att tänka på – och då är det alltid tillåtet att berätta om  hemligheten för sina föräldrar eller någon annan vuxen man litar på, även om någon sagt åt en att man inte får.

3. Lär barnet att sätta gränser

Det är alltid okej att dra sig ur något som känns fel, även om man har avgett ett löfte. Förmedla för barnet hur viktigt det är att alltid själv känna efter. Känns något inte rätt i magen måste man våga säga nej, istället för att tvinga sig själv till något av rädsla att göra någon annan besviken.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s