Jakten på sanningen

Pax att vara den arga tjejen med drönare!

Idag lanserar Telenor och Surfa Lugnt ett spel om källkritik: Jakten på sanningen. Det är ett spel för barn och vuxna där det går ut på att vara mest källkritisk. Här berättar jag lite om varför jag har engagerat mig i det här projektet: Mitt mål är att fler vuxna ska våga prata med barn. Det fina spelet är utvecklat av Alexander Kandiloros. Som bonus får vi läsa en intervju med Jack Werner: Barn ska inte vara källkritiska.

Imorse var jag på Nyhetsmorgon och Aftonbladet TV (det verkar dock inte finnas att se) tillsammans med Surfa Lugnts Kristina Axén Olin och berättade om spelet. Eller berätta är kanske mycket sagt eftersom man bara har några få minuter på sig men jag tycker nog att vi fick fram de viktigaste sakerna:

  • Bristande källkritik är inte ett ungdomsproblem i första hand utan vi behöver arbeta tillsammans för att bli bättre.
  • Det går inte bara att läsa OM källkritik utan alla behöver träna sig i den miljö där behovet är som störst. Det är ju anledningen till att många unga har bättre koll än många äldre.
  • Som ett led i detta viktiga arbete kan Jakten på sanningen fungera bra. Det är riktiga frågor att ta ställning till och den som är riktigt bra på att söka vinner spelet.

Själva spelplanen är gratis och kan beställas från Telenor och frågorna finns på jaktenpåsanningen.se. Det roliga är att även den som inte hinner få tag i en spelplan kan spela gratis genom att bara använda frågorna.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s