Mobbning över nätet

Imorgon ska jag på ett möte som är tänkt att dra igång ett svenskt nätverk för alla som forskar om mobbning över nätet. Lagom till det blir jag påmind om att inte mycket har hänt i världen. Trots att fler och fler forskare försöker se mobbning i ett större sammanhang, finns det krafter som vill exotisera den mobbning som sker över nätet. Ett lysande exempel kommer från USA (förstås, höll jag på att skriva) där ett företag som kallar sig Safe Communications säljer in sina produkter med lagom mycket skräck. ”Om det här hade hänt utanför nätet hade vi haft stora protester på gator och torg” säger en av de intervjuade i filmen. Men kom igen! Det hände redan när du gick i skolan.

Förslag till forskningsfråga: vad är det för mekanismer som gör att vi inte vill se det som pågår precis under näsan men att vi gärna engagerar oss i det som är lite längre bort?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s