Wikipedia 10 år

Ikväll missar jag en födelsedagsfest jag hade sett fram emot. Jag ligger hemma i soffan och kurerar en rejäl förkylning istället för att vara på ett planerat möte i Göteborg följt av Wikipedias 10-årskalas i Stockholm. Det var lite lustig tajming att min krönika i CS denna månad handlade just om WP, men det var inget jag hade koll på när jag skrev.

Man kan se den läskiga mannen som grundade WP prata från Bristol i en film (ni vet den där spöklika personen som tittade på en från varje sida för ett tag sedan: A message from Wikipedia’s founder Jimmy Wales  – ansiktet ingen nånsin kommer att glömma). Eller följa samtalet på Twitter via #WP10.

Wikipedia är ur ett utbildningsperspektiv den största uppfinningen sedan boken, som jag ser det. Och jag hade väldigt gärna varit där och firat henne. Men fest är inte allt här i livet och WP kanske gör sig bäst i vardagen ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s