Young People and Online Risk

Fantastiska nyheter: IGI som ger ut våra stora böcker om unga och nätet släpper ett kapitel ur varje bok. Än så länge finns vårt eget kapitel Young People and Online Risk fritt på nätet men vi utgår från att det blir ett kapitel i bok nr 2 också. Båda är i absolut sista produktionsstadiet men ni lär inte missa när de väl kommer ut. Eftersom böckerna är så fruktansvärt dyra är det bra att åtminstone vårt viktiga kapitel om säkerhet kan användas som kurslitteratur, etc.

1 tanke på “Young People and Online Risk

  1. Åsa

    Hej!
    Jag läste din text om lärare som blir vänner med sina elever på facebook. Eftersom det är en ganska gammal post lämnar jag kommentaren här istället. Om jag blir vän med en elev på Facebook så kan han eller hon se allt jag skriver och allt mina vänner skriver. Varje diskussion om sex, varje diskussion om sprit, varje svordom och sjukt skämt, etc. Jag tycker inte att det går att jämföra med att hälsa och småprata lite på stan. Det skulle vara mer som att bjuda in ungarna på vilda och urspårade fester. Facebook är min privata zon och jag vill inte släppa in mina elever där. Att vara lärare är ett ganska krävande yrke. Någon gång måste man få vara ifred och kunna släppa loss utan att behöva oroa sig för att vara professionell och ordentlig.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s