SE OSS! LYSSNA PÅ OSS! GÖR NÅGOT!

Bris Nord anordnar en heldag om barns utsatthet i Umeå den 2 november. Jag hoppar in istället för Johnny Lindqvist i slutet av dagen. Så här står det i inbjudan:

En dag fylld med intressanta föreläsare som kan väcka både tankar och känslor hos oss deltagare samt ge oss hopp om att vi alla kan uppmärksamma och hjälpa barn i utsatta situationer i större utsträckning. Vad ser vi? Hur lyssnar vi? Vad kan vi göra?

Många barn vittnar om att de inte blir lyssnade på eller respekterade som individer i mötet med myndighetspersoner. BarnombudsmannenFredrik Malmberg kommer till Umeå för att hjälpa oss fundera kring hur vi kan bli bättre på att få barn i utsatta situationer att våga berätta om det som är svårt. Hur kan vi bli bättre på att lyssna?

Vad ska vi vara uppmärksamma på i våra möten med barn där vi misstänker att de är utsatta för våld och övergrepp? Johanna Loisel, ST-läkare, Rättsmedicinska avdelningen, berättar om vilka skador barn kan få av fysisk misshandel och vad man bör tänka på om man misstänker att ett barn blivit misshandlat.

Allt fler vårdnadstvister hamnar i rättssalen. Ann-Sofie Pettersson, advokat och medlare i vårdnadskonflikter ger oss det rättsliga perspektivet på hur barn får sin röst hörd när föräldrarna inte kan komma överens om vårdnaden.

Skolan är barnens arbetsplats, där tillbringar de större delen av sin vakna tid. Vi vet att många barn dagligen bli kränkta och diskriminerade i skolanChristian Fridh berör oss med sina erfarenheter från sitt arbete i Friends.

Barn och ungas vardag på nätet är något som skrämmer många vuxna, men vi kan inte blunda för denna arena, utan vi måste ge oss ut på den! Många goda råd presenteras som visar hur man tillsammans med barnen kan jobba vidare med säkerheten på nätet. Johnny Lindqvist, expert på barns och ungdomars kommunikation hjälper oss att få en inblick i barn och ungdomars liv på nätet. Johnny är en flitigt anlitad föreläsare inom ämnet och kan ge en mycket konkret bild av ungas vardag på internet, en vardag många vuxna inte delar eller ens förstår.

Det finns platser kvar. Anmäl dig här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s