IKT-fritids

Stina Hedlund och Linnéa Malmsten arbetar på Sågtorpsskolans fritidshem. De berättar i filmen hur de tagit in nätet i sitt arbete med barnen. Det roliga är att de valt att lyssna på barnen och inte arbetat med frågorna så som vuxna tänker sig det hela. Jag gillar verkligen idén att blåsa upp barnens spel och filmer på smartboard. Grattis till Nacka kommun som har så kloka och driftiga medarbetare!

3 tankar på “IKT-fritids

 1. Robert

  Hej Elza. Stina och Linnéa hade frågat barnen på sitt fritids hur många som upplevt mobbing och/eller illa behandling och fått svaret 75 procent. Det som blir intressant är att det är barn som själva svarar på frågan som jag uppfattar det. Vad säger forskningen kring denna siffra?
  MVH
  Robert Kavhed
  Skolkurator

  Svara
  1. admin Inläggets författare

   Det jag som forskare skulle säga är att det beror på hur frågan är ställd. Jag tycker inte att det låter det minsta orimligt att så många har blivit illa behandlade. Det är nog inga problem med en studie som säger att 100 % har blivit illa behandlade heller. Men sen är det tolkningen som ställer till det. Vad betyder det de svarar? Det blir en betydligt viktigare fråga än hur många svarar det? Lite kort och förenklat, naturligtvis 🙂

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s