Net Nanny några år senare

Idag har jag haft ett utvärderingsmöte om Net Nanny och passar på att påminna er om projektet. Net Nanny började som en av alla dessa idéer som jag ofta får. Vi hade ett möte om vår forskning och jag mer eller mindre shanghajade en kollega att göra en liten film om idén som vi tänkte skicka till någon lämplig tv-kanal. Nu tackade alla tv-kanaler nej. En förklarade att det var en trevlig idé men att det inte går att visa program som inte bygger på en konflikt. Såna program får helt enkelt inga tittare.

Till slut fick jag i alla fall medel från Internetfonden för att ta fram en webbplats där allmänheten kunde ställa frågor om unga och nätet. Ambitionen var att nå ut till allmänheten med vetenskaplig kunskap om unga och nätet. Det är alltid kul att få chansen att prata om sina hjärtebarn så jag är glad att Internetfonden ville utvärdera projektet även så här långt efteråt. Jag fick prata om Net Nanny en hel timme!

Jag inser att jag inte nått upp till projektets mål att skapa en väl använd frågelåda; jag får väldigt få frågor, vilket har många förklaringar. Men jag har nått en bra bit på vägen när det gäller syftet med projektet; att bidra till folkbildningen kring unga och nätet. Net Nanny har framträtt i många fler forum än bara sin lilla frågelåda på nätet. Jag har föreläst, chattat med läsare, diskuterat med elever och mycket annat som mitt alter ego Net Nanny.

Men fortfarande återstår målet att få driva frågelåda i ett annat forum än en webbplats. Jag vill att Net Nanny ska få en frågespalt i en tidning, en fast chattid, vara ett fast inslag i ett radioprogram eller tv-program, ge ut en bok. Ja, idéerna saknas inte men ännu har ingen nappat. Jag tror att jag ska intervjua Net Nanny här i bloggen någon dag. Stay tuned!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s