Osynliga flickan

Jag tänkte följa upp helgens inlägg om osynlighet med några forskningsprojekt som handlar om just osynlighet och synliggörande. Det första är Osynliga flickan, som började som ett ambitiöst projekt till KK-stiftelsen. Vi trodde att de ville ha mer filosofiska än tekniska forskningsprojekt men så blev det inte. Så vi använde delar av den ratade ansökan och gjorde en massa roliga saker. Bland annat två böcker som jag kommer att berätta om, men jag gjorde en del grejer själv också. Här är till exempel en föreläsning som baserar sig på ett kapitel i en antologi. Boken finns dessvärre bara som tryckt bok.

Dunkels, Elza (2015) Osynliga flickan – I skärningspunkten mellan kön, ålder och nätet. I Helander, Karin (red) Synas, höras, finnas – plats för barnkultur! Centrum för barnkulturforskning, Stockholms universitet.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s