En sällsynt vanlig dag

I februari hade novellfilmen En sällsynt vanlig dag premiär på Svt. Det är en 18 minuter lång resa genom alla våra värsta och mest kränkande fördomar om vem som är normal och hur den som befinner sig utanför normen kan behandlas. Se den och ditt liv blir aldrig detsamma! Här är en teaser om du tvekar att lägga 18 minuter:

Diskussionen tangeras av KIT som gjorde den här filmen om saker som transpersoner fått höra. På riktigt. Och precis som i En sällsynt vanlig dag, är frågorna inte menade som kränkningar. De blir bara det därför att den som ställer frågan är fast i ett sätt att tänka som delar upp människor i normal och icke normal.

Jag är glad att vi kan prata om det här nu. Att vi har fått termer och tankeverktyg för att närma oss ett normkritiskt, normkreativt och normutmanande samhälle. Äntligen!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s