På Wikimediakurs

Idag är jag i Berlin och går kurs för nyblivna styrelsemedlemmar i Wikimedia i olika länder. Vi är åtta deltagare från Polen, Serbien, Frankrike, Italien, Estland, Tyskland, Norge och Sverige. Jag vinner utan konkurrens tävlingen Kortast tid i styrelsen. Jag hade inte ens blivit invald när inbjudan kom, men vi chansade på att det skulle gå vägen och jag fick en plats på kursen. Dessutom blev jag invald som en extern kraft och inte på grund av mitt långa och djupa engagemang i Wikipedias organisation. Så mitt deltagande går i princip ut på att suga åt mig det de andra vet.

Ni som följer min forskning vet att jag pratat mig varm om Wikipedia i tio års tid. Under våren ska jag också skriva ett bokkapitel Wikipedia som representation av en samtida syn på lärande och kunskap. Så själva principerna är jag väl förtrogen med men hur organisationen ser ut är en annan femma. Nu ska jag lära mig detta också.

263px-Signpost2.svg

En av många coola grejer jag lärt mig idag är att det finns ett veckomagasin om nyheter på området Wikipedia: The Signpost. De formulerar sin ambition så här:

The Signpost is a community-written and edited newspaper that covers stories, events, and reports related to the English Wikipedia, its sister projects, the Wikimedia Foundation, and the Wikimedia movement at large. A new issue is published each week.

I det senaste numret tas t ex den svenska domen om panoramabilder upp.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s