Wikipedia till månen

ToTheMoon_Header_png

Wikipedia kan få åka till månen! För snart 20 år sedan skickades en LP-skiva med all tänkbar information om Jorden och människorna ut med Voyager. Men då fanns inte Wikipedia (15 år i år, som ni kanske vet). Och 2006, när Christer Fuglesang reste ut i rymden, hade tanken inte ens slagit honom. Däremot hade han med sig en tygtavla med några forskare från Umeå unviersitet med sig. Bl a undertecknad. Det var ett stort ögonblick i mitt liv, när jag fick åka ut i rymden!

Men nu har några entusiaster kommit på att Wikipedia ska med upp till månen. Av utrymmesskäl kan inte hela alltet få följa med, inte ens hela Wikipedia på ett språk får plats eftersom det som får följa med måste få plats på ett 20 GB USB-minne.

Här kan du vara med och diskutera eller föreslå olika scenarier för hur problemet ska lösas. Ska uppslagsordet Månen på alla språk få åka med? Eller de 30 högst rankade? Eller varför ska det vara ett USB-minne när ett SD-minne är effektivare så mer får plats?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s