Sportlov och sociala medier

Idag blev jag intervjuad av TV4 om sportlov och sociala medier. De ville prata om nåt annat än det vanliga skärmtid och föräldrars oro, vilket var uppfriskande. Istället pratade vi om statusjakt och sociala medier. Jag glömde fråga när det ska sändas men om jag hittar det, länkar jag senare.

Jag hävdade som vanligt att vi lurar oss själv om vi tror att statusjakt inte fanns på den gamla goda tiden. Den stora skillnaden är att idag finns det fler sätt att få hög status och det finns fler arenor att agera på. Jag kom inte på alla saker jag räknar upp nedan under intervjun, så jag passar på att lista dem nu.

– Om ens barn inte får åka på en resa på sportlovet och alltså inte kan lägga upp bilder från resan, kan man använda sin kreativitet istället?

– Ja, det kan man verkligen. Även om de klassiska sätten att få hög status fortfarande är lika aktuella; pengar, kläder, semestrar, osv, finns det kompletterande sätt idag. Man kan t ex vara väldigt rolig och lägga upp sånt som andra skrattar åt. Det ger hög status hos vissa. Ett annat sätt är att vara väldigt genomtänkt och påläst och använda sociala medier till att lära sig själv och andra viktiga saker. Man kan också vara väldigt ärlig; berätta om svåra saker eller helt vardagliga saker. Eller varför inte dokumentera ett intresse man har, i detalj. Fotografera, skärmdumpa, berätta. Allt har en publik, det gäller bara att hitta den!

Heja internet, som har gett oss fler än ett sätt att vara bra på!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s