Kupé Junior

I december 2016 kom första numret av SJ:s nya ombordtidning för unga – Kupé Junior. Jag blev intervjuad av författaren och journalisten Malin Haawind om skärmtid. Jag tyckte att det blev ett jättefint reportage och det var till det numret jag kom på lösningen att lägga in råd nummer 3: Visa den här artikeln för dina föräldrar och be dem läsa. För att lyfta ansvaret från barnen och i bästa fall få igång ett samtal mellan barn och vuxna. Det rådet har jag sen återanvänt i samarbeten med Kamratposten och Bamse. Ladda ner numret som pdf.

Nu är det inte alla som blir glada över den välskrivna och lättillgängliga texten. Faktum är att flera av den senaste tidens hatmail har handlat om just denna artikel. Det finns alltså vuxna som sitter och läser en tidning för barn och sen retar upp sig tillräckligt mycket för att skriva till mig och påpeka vilken usel forskare jag är. Här är inledningen till ett. Som faktiskt kom i lördags kväll. Någon behöver skaffa sig en hobby!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s