Dra åt helvete

Den här boken är förmodligen ett av mina bästa köp. Jag fick den med posten härom dagen och har inte hunnit läsa den men jag gillar etnologen, journalisten och författaren Malin Haawind skarpt och ser fram emot läsningen. Dessutom är boken är vacker som ett smycke.

Så här skriver Bibliotekstjänst om boken:

”Hur ser grälen ut i din nära relation? Journalisten och etnologen Malin Haawind har i sin debutbok öppnat dörren till ett tabulagt område, där olika konfliktsituationer och grälkulturer i parrelationer synliggörs. Hon har hämtat stoffet från intervjuade par som öppet berättat om sina gräl. Allt från höjda röster och uppbrusande verbal ilska, till gråt, långsinthet och tystnad ger en bild av vad som händer inom oss själva och mellan oss som par. Vid grälen visar sig de traditionella könsrollerna i våra beteenden, vilka påverkat oss under århundraden. Vad grälar vi om idag? Det saknas inte ämnen men hushållsarbete är ett riskområde liksom barnuppfostran, ekonomi och svärföräldrar. Utdrag från litterära verk inom området samt uttalanden från psykologer inom samlevnad ger vidgade perspektiv på problematiken. Den här reportageboken är trots allt gräl också en varmt personlig, avväpnande och lättläst bok, som vänder sig till grälande par för igenkänning.”

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s