Linnéa Claeson får FN-pris

I morse tillkännagavs att Linnéa Claeson aka @assholesonline får svenska FN-förbundets pris för sitt arbete för mänskliga rättigheter. En sån fantastiskt rimlig vinnare! Det är ett mycket informerat och samtida val av juryn, som visar att patriarkatets tid är över. Eller som Linnéa själv postade härom dagen: De försökte begrava oss, de visste inte att vi var frön. Heja Linnéa för ditt oförtrutna arbete och heja svenska FN-kommittén för att ni uppmärksammar henne!

Linnéa berättar om det på Instagram. Så här lyder motiveringen:

Linnéa Claeson har med mod reagerat och agerat öppet mot hot och kränkningar på nätet, och därigenom synliggjort en skrämmande verklighet som många möter. Linnéa har, genom ett engagemang som spridit sig som ringar på vattnet i breda folklager, bemött sexuella trakasserier med en blandning av humor och allvar. Linnéa lyfter också på ett förtjänstfullt sätt fram dessa viktiga frågor i traditionella medier.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s