Nu är de här!

I mer än ett år har jag och mina kollegor Gun-Marie Frånberg och Camilla Hällgren arbetat med två böcker som vi i ett svagt ögonblick lovade att skriva till det amerikanska förlaget IGI Global: Youth Culture and Net Culture: Online Social Practices och Interactive Media Use and Youth: Learning, Knowledge Exchange and Behavior. Det var självklart mycket mer jobb än vi kunnat ana samtidigt som det lika självklart har varit en underbar resa. Och idag fick jag hålla i böckerna! De finns på riktigt nu!


Det är något av det bästa som har skrivits om unga och nätet. Och det säger jag inte på något skrytsamt sätt. Det är nämligen inte vi själva som har skrivit böckerna. Vi har skrivit ett kapitel i varje bok men huvudjobbet har varit som redaktörer och en massa kloka människor över hela världen har bidragit med kapitel. Faktum är att vi har författare från alla världens kontinenter utom Sydamerika.

Men det är inte det bästa. Det bästa är att alla hade så smarta idéer, så innovativ forskning att berätta om och att alla hade förstått vad vi menade med  kritiskt perspektiv i vår kallelse. Så det är verkligen viktig forskning som fyller dessa maffiga volymer.

Jag återkommer med innehållsförteckning, det blir för långt här. Under tiden kan ni läsa gratiskapitlen som förlaget bjussar på: Young People and Online Risk och Youth and Contemporary Learning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s