Blogga 100 dagar i rad

Fredrik Wass som driver Bisonblog har testat att skriva ett blogginlägg om dagen i 100 dagar och utmanar alla att följa hans exempel. Så här beskriver han poängen:

När du tvingas publicera många inlägg i följd kommer de längre texterna och analyserna att dyka upp automatiskt efter ett tag. Det är det som är vitsen med #blogg100.

Jag har en gång i tiden varit en mycket flitig bloggare med ett inlägg varje arbetsdag i många år men nu är det inte ens ett inlägg i månaden. Vilket är synd för säga vad man vill om de kanaler som istället får min uppmärksamhet men att blogga är en genre som jag gillar. Inte minst som pedagog. Att blogga är att tänka, att knyta ihop, att synliggöra, att få syn på sina egna och andras idéer.

Så jag hoppar på tåget. Jag tänker blogga vareviga dag i 100 dagar. Vardag som helg, hemma som borta, vare sig jag har inspiration eller inte. Jag kommer bland annat att skriva om Invisible Girl – det jätteprojekt som inom kort även blir en tryckt bok. Detta är något jag tänkt göra ända sedan i somras men inte kommit mig för. Nu blir det av! Jag kommer också att vara generösare med min forskning, vad jag gjort, vad jag göra och vad jag ska göra. Som jag var förr. På lördagar och söndagar blir det inlägg av mer kulturell karaktär, något jag också brukade göra förr i tiden, på 00-talet ni vet. 23 november 2004 började jag blogga så det gäller att hänga i så att jag får ha 10-årsjubileum.

Uppdatering: Listan över alla som är med i #blogg100.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s