Signatärsforum

På onsdag nästa vecka ska jag ner till Stockholm och hålla ett par minuters anförande på något som har det fantasieggande namnet Signatärsforum. Frågorna är fler än svaren. Vilka är signatärerna? Varför ska de samlas? Varför vill de höra vad jag har att säga? Har de uniform? Vad ska jag ha på mig? Det får bli uniform bara för att ta det säkra före det osäkra.

Näringsdepartementet arrangerar och ansvarigt stadsråd är IT-minister Anna-Karin Hatt. Det är en namnkunnig skara jag hamnat bland, se programmet nedan. Ska bli väldigt, väldigt spännande. Mer info lär dyka upp efteråt. Det finns ett facebookevent men om det gäller blir vi bara tre som kommer.

Debatter inom dagens tre fokusområden

Digitalt innanförskap och jämställdhet Skola, undervisning och digital kompetens Entreprenörskap och företagsutveckling
Hur kan skolan jobba med goda normer på nätet? Brit Stakston, JMW Hur kan lärarutbildningarna anamma it bättre? Elza Dunkels, Lektor i pedagogiskt arbete vid Umeå universitet It, småföretag och affärsnytta – hur får vi det att hända? Ann-Marie Fransson, Förbundsdirektör It- och telekomföretagen
Nyanländas digitala delaktighet Christine Cars-Ingels, Kanslichef för digital delaktighet .SE samt Digidel Hur många goda exempel behövs? Carl-Daniel Norenberg, Business Development Manager for Public Sector, Intel Molntjänster – maximera möjligheterna och minimera riskerna Inger Gran, VD, Dataföreningen Stockholm
Cybernormer och genus – IT som reproducerande arena Marcin de Kammanski, Nätforskare och doktorand i rättssociologi, Lunds universitet Hur driver vi IT i skolan utan att det blir exkluderande? Olle Findahl, professor, World Internet Institute Kan Sverige verkligen behålla de bästa startupsen och innovatörerna? Annika Lidne, Vd Disruptive Media och Dramatify

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s