Lilla kommissionen

logo

Digitaliseringskommissionen, ledd av IT-minister Anna-Karin Hatt, har utsett Lilla kommissionen, bestående av åtta unga medborgare från hela landet. Från Umeå har Jenny Karlsson som går i åttan på Linneaskolan fått uppdraget. Det betyder att uppkopplade Umeå bidrar med två kommissionärer – Jenny Karlsson och Mikael Hansson.

Så här skriver digitaliseringskommissionen om Lilla kommissionen:

Vi tror att barn och ungdomar är bra på internet. På vissa sätt är de kanske bättre än vuxna, i det att de inte har lika många och lika hårt inpräglade förutfattade meningar om hur saker kan och bör fungera. I en teknisk miljö där saker ändras hela tiden kan den utgångspunkten vara nog så viktig som erfarenhet och expertkunskaper kring specifika detaljer.

Därför utser Digitaliseringskommissionen i dag åtta kommissionärer, mellan 7 och 18 år, till vår expertgrupp Lilla kommissionen. De är födda och uppvuxna i det digitala och många av dem började använda nätet och it redan i förskoleåldern. Därför är de unikt lämpade att vara våra framtidsexperter, för att hjälpa oss att försöka se och vrida på digitaliseringen med lite mindre skygglappar.

Heja, Jenny!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s