Digitaliseringen i skolan – krävs en nationell strategi?

I juli var jag nere på Gotland för Almedalsveckan. Det är tredje året jag är med och pratar om mina frågor. Första året sa jag som avslutning på ett seminarium att min förhoppning inför framtiden var att vi inte skulle stå här igen nästa år och älta samma saker. Nu blir det inte riktigt så, utan samma farhågor och funderingar är lika aktuella år efter år. Oavsett det har varje seminarium varit givande, åtminstone för mig själv.

Min främsta poäng under det här seminariet var att skolministern måste leda utvecklingen i skola och lärarutbildning. Vi fokuserar alltför mycket på hur långt vi har kommit idag, inte de delar av utbildningsväsendet som halkar efter. Och där behöver skolministern peka med hela handen.

Se hela seminariet på Lärarkanalen. Och den uppmärksamma tittaren ser att de små runda blåmärken mina små barnbarn har nypit fram på mina armar matchar klänningen perfekt. Jag lämnar inget år slumpen!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s