Hatfest ikväll!

Det är hatfest i min inbox ikväll och alla är välkomna. Jag vänder mig särskilt till dig som i övrigt inte har nån relation till mig men som av rimliga orsaker har en tydlig bild av vem jag är och vad jag står för. Känn efter! Nog finns det nåt irriterande hos en kvinna som mig? Nån som är så stor på sig utan att egentligen har åstadkommit nåt särskilt? Nån som uttalar sig så ensidigt om barn men som rimligtvis inte kan ha några själv, för varför skulle hon då säga som hon gör? Du kan säkert tänka ut fler skäl att kontakta mig.

Det är ju en DEMOKRATISK RÄTTIGHET att säga allt som far igenom ens huvud. Vi måste bevaka den rättigheten så att det inte plötsligt blir så att bara den som har nåt att säga får göra det. Jävla storebrorsfasoner! Nej, få ur dig det du grubblar på, helst direkt till den du irriterar dig på! Och snabbt, innan ilskan går över! Har vi inte YTTRANDEFRIHET i det här landet, eller? Jo, just det!

Och dessutom verkar ju kreti och pleti få uttala sig om vad som helst idag, så varför skulle inte du också få ha en åsikt? Tänk också på att det här är viktiga frågor. Mycket viktigare än att fira Valborgsmässoafton med nära och kära. Mycket viktigare än dina personliga problem. Faktum är att de kanske rent av bleknar när du börjar tänka på hur jävla dum jag är och på vilka sätt du kan göra livet lite svårare för nån som verkar ha glidit fram på en räkmacka hela livet och som dessutom är så JÄVLA FUL. Så ta dig samman, uppbåda all din ilska, skaka av dig eventuella tankar på att ditt liv har viktigare syften och börja peppa för en redig hatfest!

Glöm inte att den bästa kryddan för någon som verkligen vågar ta debatten är VERSALER och stora mängder utropstecken!!!!!!!!!!! Varmt välkommen efter Kulturnyheterna ikväll!*

* Ovanstående var ett omoget utbrott av ironi. Det provocerades fram av stora mängder adrenalin som rusat runt i min kropp under morgonen. Ikväll visar nämligen Kulturnyheterna en intervju som gjordes innan jag slutade prata med media. Så jag ägnar dagen åt stålsättning. Jag vet hur P1-lyssnarna tänker vid det här laget men Kulturnyhetstittarna vet jag inget om. Innan kvällen är över vet jag även det.

För den som vill veta hur jag verkligen tänker om de här frågorna finns ett par blogginlägg som jag också hann skriva innan jag blev sjukskriven: Hatet och dess konsekvenser och Vad gör vi åt hatet?

 

4 tankar på “Hatfest ikväll!

 1. Carina Leffler

  En stor kram, vila i själen och styrka från en vän du ännu inte känner. Din forskning och din röst är så viktig för skolutvecklingen i Sverige – men först styrka och värme till dig. Heja Elsa! KRAM Carina Leffler, förvaltningschef Bjuvs kommun

  Svara
 2. Susanne Hultman

  Åh, jag blir så himla ledsen och trött på dem som skriver alla sina hatiska ord i yttrandefrihetens namn. Att göra andra illa bara för att man får yttra sig har på något sätt blivit så accepterat att det struntas i vad det ställer till med.

  Men du har alldeles säkert stöd från många som inte yttrar sig, däribland mig som följt din blogg sedan 2005 – även om jag tappade bort den under en tid. Jag brukar rekommendera bekanta att lyssna på/läsa dig när det diskuteras ungdomar och internet och nu senast skärmtid.

  Svara
 3. Lilian

  Blir matt och bedrövad Elza!
  Finner inga lämpliga ord. Hoppas i all enkelhet att varma, vänliga tankar kan göra en anings nytta.

  Svara
 4. Christina

  DU ÄR SÅ JÄVLA STORSKÖN!!!!!!

  Nu har jag sagt det, med både versaler och utropstecken, så alla förstår det. Styrkekramar till dig

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s