Småbarnsföräldrar och mobiltelefoner

I december 2015 blev jag intervjuad av KIT angående ett radioinslag där en barnpsykolog varnade för småbarnsföräldrars mobilanvändande och sa att det kan påverka barnen lika mycket som om föräldrarna befann sig i en depression. Jag tyckte såklart att det var ohyggligt ansvarslöst av henne att skuldbelägga en redan sårbar grupp på det sättet, så jag smög ut från en konferens och tog telefonsamtalet med KIT:s Annika Leone i ett kapprum.

– En deprimerad förälder är ju i en depression. Det här handlar inte om föräldrar som använder en telefon dygnet runt. Att man ibland tittar ner på sin telefon är inte konstigare än att man dammsuger hemma och ignorerar barnet en stund. Det är klart att om den situationen var ett ständigt tillstånd, så skulle barnet inte må bra av det.

Det här genererade en hel del hat, precis som det alltid gör så snart jag försvarar barn eller småbarnsföräldrar. Det är tydligen två grupper som väldigt många hyser stor bitterhet gentemot. Nu kör KIT nyheten i repris, därför att ränderna liksom aldrig går ur sen där debatten. Jag hoppas ändå på en lugn helg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s