Vad är en våldtäkt? Vad säger lagen?

Vilka rättigheter har den utsatta under en rättegång? Advokat Elisabeth Massi Fritz har varit målsägandebiträde i flera uppmärksammade våldtäktsrättegångar. Här är en filmad föreläsning om lagen och våldtäkt. Den är långt, en och en halv timme, men värd varenda minut. Det finns många kunskapsluckor när det gäller de här frågorna och jag tycker att Massi Fritz är duktig på ett reda ut det krångliga samtidigt som hon tydligt tar offrens ställning.

Elisabeth Massi Fritz föreläsning Vad är en våldtäkt? Vad säger lagen?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s