Little Sweden

Igår firade vi min vän Camilla Hällgrens födelsedag med en storartad fest så idag är jag lite uppfylld av denna kreativa kvinna. Och då passar det bra att dela med sig av hennes unika konstprojekt Little Sweden. Camilla är forskare och konstnär och i Little Sweden kombinerar hon dessa karriärer. Hon fotograferar pyttesmå figurer i tablåer med teman från den forskning hon bedriver. De handlar om makt, kön, identitet och livet i stort, eller snarare smått. Jag gillar bilderna för att de har så många dimensioner; man kan ha dem på väggen bara för att de är så vackra men det finns alltid något mer att läsa in i dem och konstnären skriver oss aldrig på näsan. Bilden speglas i den som tittar på den och blir djupare tack vare vars och ens egna erfarenheter. Och bildtexterna är något särskilt.

Här är mitt placeringskort från igår, där Camilla hade satt fast en liten figur åt oss var. Där ser man hur små figurerna är.

bild

Min stora favorit är förstås den jag fick i 50-årspresent – For small people, 50 might seem a lot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s